Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Tips και συμβουλές για αεροπορικό ταξίδι

1.Βρείτε πότε και για πού έχει φθηνά αεροπορικά.
Συνήθως στις λιγότερο τουριστικές περιόδους θα βρείτε πιο φθηνά αεροπορικά και ξενοδοχεία λόγω της μειωμένης ζήτησης.










Πώς:

Σύνδεσμος
Το skyscanner.net έχει πολλούς τρόπους αναζήτησης για να βρείτε ημερομηνίες και προορισμούς που συμφέρουν.




2.Σκεφτείτε τις αποσκευές σας.
Κάποιες αεροπορικές χρεώνουν λιγότερο αν έχετε μόνο μία χειραποσκευή μαζί σας. Αν δεν κάνετε ταξίδι για πολλές μέρες, πάρτε όσο λιγότερα πράγματα μπορείτε μαζί σας. Το μικρότερο βάρος θα σας βοηθήσει και στις μετακινήσεις.




 


3.Κλείστε τα εισιτήρια σας νωρίτερα
Σε πολλές αεροπορικές, όσο πιο νωρίς κλείσετε τα εισιτήρια σας, τόσο πιο φθηνά είναι.


Σκεφτείτε εταιρείες χαμηλού κόστους όπως η easyJet και RYANAIR.






4.Αεροδρόμιο
Μην ξεχάσετε να εκτυπώσετε το ηλεκτρονικό εισιτήριo και να πάρετε μαζί σας την ταυτότητα/διαβατήριο.

Μην ξεχάσετε να μετρήσετε τις διαστάσεις και το βάρος των αποσκευών και χειραποσκευών, ώστε να μην σας χρεώσουν επιπλέον.

Έχετε συσκευασίες με υγρά; Επιτρέπεται να έχετε στις χειραποσκευές μέχρι 1lt (1000ml), σε επιμέρους συσκευασίες των 100ml (δηλαδή το μέγιστο 10 x 100ml), σε ναύλον συσκευασία ziplock (όσες φορές χρειάστηκε, μου έδινε ο υπάλληλος στα αεροδρόμια). Καλό είναι να έχετε τα καλλυντικά στην παραδοτέα αποσκευή. Για τα φάρμακα που ίσως να χρειάζεστε κατά την πτήση ενημερώστε κατά τον έλεγχο.

Για να περάσετε γρήγορα από τον έλεγχο ασφαλείας, μην φορέσετε ζώνη ή ρούχα με πολλά μεταλλικά αντικείμενα. Έχετε τα ψιλά σας σε πορτοφόλι και ήδη συγκεντρωμένα κινητό, κλειδιά, παλτό-μπουφάν και ό,τι άλλο έχετε στις τσέπες σας για να το αφήσετε στο δίσκο για έλεγχο με τη χειραποσκευή που ίσως έχετε.

Περάστε τις ηλεκτρονικές συσκευές από τις ακτίνες-Χ αντί από τον μαγνητικό έλεγχο που περνάτε εσείς (καλύτερα ειδικά για μερικούς σκληρούς δίσκους).


Εννοείται ότι δεν θα πάρετε στο αεροπλάνο σουγιάδες, ναρκωτικά, νυχοκόπτες, στιλέτα, μαχαίρια, πιστόλια, πυραύλους, χειροβομβίδες, όλμους, ΑΚ47, άρματα  κλπ.


Pro tips: 
  • Έχει πολύ πλάκα να κάνεις τρομοκρατικά αστειάκια με τους φίλους σου στο αεροδρόμιο. Πλάκα δέν έχει να χάνεις την πτήση γιατί θα σε ελέγχουν οι τυχόν καχύποπτοι κομπλεξικοί σεκιουριτάδες.
  • Διαλέξτε καλές θέσεις κατά το check-in, μπορείτε να βρείτε στο Google διάφορες σελίδες που λένε ποιες θέσεις είναι καλές σε αεροπλάνα. Λέξη κλειδί: 'Airplane seating plans'. Ταξιδεύετε με παρέα; Κάντε check in μαζί.
  • Πάρτε mp3 ή και mp4 player μαζί σας. Ακόμα και μία 2ωρη πτήση μπορεί να γίνει βαρετή χωρίς μουσική ή ταινιούλα.




5.Αεροπλάνο
Ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας πούνε σχετικά με την πρόσδεση, ηλεκτρονικές συσκευές. 

Αγχώνεστε; Δεν χρειάζεται. Χαλαρώστε, πάρτε βαθιές ανάσες και κλείστε τα μάτια. Το πολύ πολύ, κοιτάξτε από το παράθυρο κατά την απογείωση και απολαύστε την επιτάχυνση! Η πτήση είναι ένα πανέμορφο πράγμα...

9 σχόλια:

  1. Great blog had to use google translate but its great. Cool story :)
    SUPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ελληνική είναι μια τρομερή γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1xbet korean betting site - LegalBet
    With over 5 million betting markets, 1xbet is septcasino a place to bet 카지노사이트 on 1xbet sports. This platform gives you the chance to bet on a wide range of sporting markets,

    ΑπάντησηΔιαγραφή