Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Φθηνά εισιτήρια - Πως να κλείσετε εισιτήρια σε χαμηλές τιμές!

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε φθηνά εισιτήρια, είναι να ψάξετε στο internet.
Το μέρος που προτιμώ είναι το Skyscanner, είναι πολύ χρήσιμο. Θα με θυμηθείτε!


1.Κλείστε εισιτήρια απευθείας από την εταιρεία
Να έχετε υπόψιν ότι τις περισσότερες φορές αν κλείσετε ένα εισιτήριο όχι από τη σελίδα της εταιρείας αλλά μέσω κάποιας σελίδας , πληρώνετε το εισιτήριο + κάποια προμήθεια. Αυτό αυξάνει το κόστος σας
Καλό θα ήταν να κλείνετε εισιτήρια απευθείας από την εταιρία, αλλά πάντα να κάνετε σύγκριση. Επίσης, πολλά ταξιδιωτιά γραφεία (ειδικά τα μεγαλύτερα) πετυχαίνουν καλές τιμές μιάς και κλείνουν πολλές θέσεις για τα πακέτα τους (αν ενδιαφέρεστε για πακέτο ή group)





2.Κλείστε εισιτήρια νωρίτερα
Πάρα πολλές εταιρείες έχουν μειωμένες τιμές στα εισιτήρια αν τα κλείσετε νωρίτερα. Δεν μιλάω για 1 εβδομάδα, αλλά για διαστήματα μεγαλύτερα του 1 μήνα (δεν είναι απόλυτο).






 3.Αποφύγετε το ταξίδι σε περιόδους υψηλής σαιζόν
Μην πάτε για πρωτοχρονιά στο Παρίσι! Όλοι θα πάνε τότε, οι τιμές θα είναι ψηλότερες, τα ξενοδοχεία γεμάτα, οι πτήσεις γεμάτες, η ταλαιπωρία μεγάλη. Διαλέξτε μία περίοδο μη-αιχμής για να ταξιδέψετε (λάβετε υπόψιν και τον καιρό στην εκάστοτε χώρα), θα είναι όλα πιο άνετα, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο και πίσω.




4.Κλείστε τα εισιτήρια μέσω internet και όχι από ταξιδιωτικό πρακτορείο
Πολύ πιθανόν είναι να σας κοστίσει περισσότερα από το να το κλείνατε μόνοι σας (εκτός και αν είναι τεράστια εταιρεία οπότε και κλείνει πολλές θέσεις σε καλύτερες τιμές - σπάνιο). Χρησιμοποιήστε μία προπληρωμένη ή χρεωστική κάρτα για τις αγορές σας. Μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των αγορών σας! Ο υπολογιστής σας μπορεί να έχει κάποιον ιό, trojan, spyware που ίσως και να καταγράψει τα στοιχεία της κάρτας σας. Χρησιμοποιείτε antivirus, η ακόμα καλύτερα, κλείστε τα εισιτήρια από το internet με κινητό! Προσοχή επίσης στα ασύρματα δίκτυα, μην κλείνετε εισιτήρια απο ασύρματα δίκτυα που δεν ξέρετε ότι είναι ασφαλή και έχουν κάποια κρυπτογράφηση (WPA κατά προτίμηση). Το 3G του κινητού είναι αρκετά ασφαλές, αλλά προσέξτε να έχετε κάποιο πακέτο δεδομένων για να μην χρεωθείτε τα μαλλιοκέφαλά σας.




5.Δοκιμάστε ελαστικές ημερομηνίες!
Δεν πρέπει σώνει και καλά να πάτε στις 11 Αυγούστου τις 2.00μμ να πετάξετε! Δοκιμάστε διαφορετικές ημερομηνίες, μπορεί να βρείτε καλύτερες τιμές!




6.Συμπεριλάβετε ένα Σαββατοκύριακο 
μεταξύ της αναχώρησης και επιστροφής, προτιμήστε καθημερινή για πτήσεις


7.Μπείτε στο Skyscanner για να βρείτε πότε συμφέρει να πάτε.
Έχει ακόμα και γραφήματα για να δείτε πότε συμφέρει να πάτε περισσότερο!


8.Κλείστε οικονομική θέση με περιορισμούς
Κανονίστε σίγουρη ημερομηνία για το πότε θα πετάξετε ώστε να μην πληρώσετε παραπάνω για τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων. Δεν είναι δύσκολο να μην αργήσετε από την πτήση σας!



9.Αποφύγετε τα εξτρά κόστη στο εισιτήριο
Μειώστε τις αποσκευές, ειδικά τις παραδοτέες (έστω το βάρος τους).
Μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας φορέα για ασφαλιστική κάλυψη σε άλλες χώρες, ίσως να καλύπτεστε και να μην αξίζει να πληρώσετε έξτρα ασφάλεια.
Αεροπορικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα 'γρήγορης επιβίβασης' με έξτρα χρέωση. Δείξτε υπομονή, μην είστε γαϊδούρια και σπρώχνεστε, το αεροπλάνο δεν θα φύγει αν δεν μπείτε.
Business class; Δεν μένετε 2 μέρες παραπάνω εκεί που θα πάτε με τα παραπάνω χρήματα; (Εκτός και αν ταξιδεύετε στη άλλη άκρη του πλανήτη οπότε η άνεση έχει μεγάλη σημασία - για την Ευρώπη πχ., δεν αξίζει)

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμες πραγματικά οι συμβουλές σου. Ένα ακόμα point που θα ήθελα να προσθέσω (για να τα κάνεις 10 :) είναι το να είστε up to date για όλες τις προσφορές που ανακοινώνουν (αρκετά συχνά πλέον) οι αεροπορικές εταιρίες. Ένα site που έχω βρει όπου ανανεώνει το περιεχόμενό του συνεχώς, με τις πιο πρόσφατες προσφορές είναι το e-airtickets.gr. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα sites όπότε όποιος φίλος γνωρίζει κι' άλλα ας τα αναφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή